Kinderboekenweek 2020

Sinds woensdag 30 september 10:00 is een van de grootste boekenevenement van het jaar weer begonnen: de Kinderboekenweek! De Kinderboekenweek 2020 is van 30 september tot en met 11 oktober. 

Het thema: En toen?

Dit jaar is het thema ‘En toen?’ Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we dus terug in de tijd. Boeken brengen oude verhalen en de geschiedenis tot leven, wat ervoor zorgt dat u allerlei fantasiewerelden verkent via prachtige kinderboeken! Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het lezen van spannende boeken over ridders, de oorlogstijd of het bijschaven van uw kennis over de Oudheid.

Kinderboekenweekgeschenk: De Diamant van Banjarmasin

Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 De Diamant van Banjarmasin werd geschreven door Arend van Dam. U kunt hem kennen van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij of De Bromvliegzwaan.  

In dit boek probeert de schrijver zestig jaar later antwoorden te vinden op de volgende vragen: ‘Pa, wie zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan?’ Het zijn acht verhalen, waarin de hoofdpersonen zich allemaal hetzelfde afvragen: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ 

Als u tijdens de Kinderboekenweek naar de boekwinkel gaat, krijgt u bij aankoop van €12,50 aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk helemaal gratis cadeau! 

Prentenboek van de Kinderboekenweek: Tweeling!

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 Tweeling! is Mylo Freeman. U kunt haar kennen van haar boeken over het prinsesje Arabella.

Het prentenboek gaat over het volgende: de tweeling Robbie en Roef doen het liefst alles samen en zijn allebei gek op ridders. Wanneer ze verkleed naar school mogen komen, gaan zij zonder enige twijfel allebei als ridder.

Als ze op een gegeven moment na school een zandkasteel bouwen, pakt een meisje het schepje van Robbie af. Ookal zegt Roef dat ze dat niet moet doen, even later doet ze het alsnog wéér! Dan blijkt het niet één meisje te zijn, maar twee. Ze zien er precies hetzelfde uit, net als Robbie en Roef. Maar zij beweren een échte tweeling te zijn…

Het prentenboek Tweeling! is vanaf woensdag 30 september te koop voor € 7,25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *