De beste kookboeken van 2020

De Kookboekenweek 2020 ging afgelopen week van start! Van 6 tot en met 15 november staan kookboeken dus in de spotlights! Verschillende boekhandels en bibliotheken zullen workshops, proeverijen en lezingen houden – voor zover corona dat toelaat. In deze Kookboekenweek werd ook Het Gouden Kookboek 2020 bekend gemaakt! In deze blog vertellen we u er meer over. 

De genomineerde kookboeken

Elk jaar worden er tijdens de Kookboekenweek vijf kookboeken genomineerd die kans maken op Het Gouden Kookboek. Dit jaar waren dit de genomineerden:

  1. Home Made Basics van Yvette van Boven
  2. Inmaken van Jonah Freud en Noni Kooiman
  3. Spicy Chef van Soenil Bahadoer en Hassnae Bouazza
  4. Vis voor beginners van Mirjam van der Rijst en Harold Pereira
  5. Wereldse bouillons van Marianne Snel

Het Gouden Kookboek 2020

Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Vorig jaar won Vanja van der Leeden de prijs met haar boek Indorock. Om te bepalen welk boek wint, wordt er een vakjury samengesteld. Deze vakjury zullen verschillende gerechten uit de vijf genomineerde kookboeken bereiden. Aan de hand daarvan kiezen zij een winnaar. 

De winnaar: Home Made Basics

De winnaar van Het Gouden Kookboek 2020 is Home Made Basics van Yvette van Boven! De vakjury was hier uiterst positief over: “Dit kookboek is compleet, met echt heerlijke, frisse, verrassende en maakbare recepten. Dit is een kookboek die Yvette op haar best uitstraalt samen met haar man Oof Verschuren. Home Made Basics is een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten. Dit is het kookboek dat je ook aan je kinderen wilt geven als ze het huis uitgaan. Hier wil je de dag, de maand, het hele jaar mee door.” Gefeliciteerd Yvette van Boven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *